Wat is permanente make-up?

Permanente make-up (PMU) is het inbrengen van pigmenten in de lederhuid. De huid bestaat uit drie lagen: de epidermis (opperhuid), dermis (lederhuid) en de subcutis (onderhuids bindweefsel). Permanente make-up wordt minder diep ingebracht dan een tatoeage die in de derde huidlaag (onderhuid) bevindt. Hierdoor is een tatoeage écht permanent.

 

De meest voorkomende behandelingen binnen de permanente make-up zijn wenkbrauwen, eyeliner en de lippen. Door verschillende soorten technieken kan de permanente make-up worden geplaatst in de huid. Dit is altijd in overleg met de klant. Uw wens is daarbij het belangrijkst.

Permanente make-up behandeling

Bij Beautymind krijgt u eerst een intake gesprek en vult u een gezondheidsverklaring in. Daarna bepalen wij samen de vorm en de kleur dat bij u past. Een tweede behandeling is altijd inbegrepen om het gewenste eindresultaat te behalen. Met permanente make-up zie je er op elk moment van de dag mooi uit. Meestal is de permanente make-up in het begin iets donkerder dan gewenst. Een week na de pigmentatie zal het lichter worden. Het resultaat gaat anderhalf tot twee jaar mee. De pigmentatie zal dan vervagen en verdwijnt langzaam. Er zijn verschillende wenkbrauw en eyeliner technieken hieronder een kleine uitleg over de technieken.

 

Ómbre brows

Ómbre brows is de laatste trend op het gebied van permanente make-up. Ómbre brows is een vorm van poedertechniek, de aanzet van de wenkbrauw is lichter en naar de punten toe donkerder. Met deze techniek creëren we mooie volle en natuurlijke wenkbrauwen die er op elk moment van de dag perfect uitzien. Wil je je brows up to date houden, laat ze dan ongeveer na ruim een jaar bijwerken.

 

Powder brows

Bij powder brows worden de wenkbrauwen volledig ingeschaduwd. Er wordt geen strakke lijn getekend maar een soort schaduw waardoor het lijkt alsof je wenkbrauwen met poeder hebt aangezet. De powder brows zien er vol en natuurlijk uit. Voor wie er meer aanwezige wenkbrauwen wenst is deze techniek uiterst geschikt. 

 

Hairstrokes ( microblading)

Met microblading kunnen we de natuurlijke wenkbrauw creëren. We tekenen elk haartje individueel met een microblading-blade. De hairstrokes die met microblading worden gezet zijn niet van echte wenkbrauwhaartjes te onderscheiden. Als men wat haartjes mist tussen de wenkbrauwen is dit een mooie techniek wat toegpast kan worden. Een jaarlijkse touch-up behandeling wordt aanbevolen om het mooiste resultaat te behouden.

 

Eyeliner infralashes

Infralashes is een heel dun lijntje tussen de wimperhaartjes. Dit geeft een frisse blik en zorgt ervoor dat je wimperaanzet voller lijkt. Infralashes geeft een heel natuurlijk effect en kan zowel boven als onder gepigmenteerd worden. Als men even geen zin en/of tijd heeft in make-up dan is dit een mooie techniek wat je een sprekende oogopslag geeft. Wanneer je weinig wimpers hebt en/of kleine ogen, kan een permanente eyeliner een uitkomst zijn.

 

Eyeliner Grafic

Met een grafic eyeliner bedoelen we een strakke eyeliner die van smal naar breed loopt.

 

 

 

We doen alles volgens de hygiënische standaards en regels van de GGD. 

 

Als u twijfelt of permanente make-up iets voor u is kunt u een intake afspraak maken.

Deze afspraak is vrijblijvend! Vul hiervoor het formulier in.

Meer informatie over permanente make-up:

Stel uw vraag aan Beautymind of maak een afspraak


Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Make up your mind by Beautymind

Sneller klaar met uw make-up
Bij sport geen verwijdering door transpiratie
Permanente make-up verhoogt uw zelfvertrouwen
Sprekender gezicht
Verzorgde uitstraling
Uw ogen zullen spreken en stralen

 

Kortom, u zult zich door permanente make-up beter voelen!